Büszke vagyok rá, na. Mert végre rászántam magam, hogy blundelt hajtogassak. Mert olyan kis helyesek. Mert finomak. És nem is vagyok nagyképű :)
Epres táska - 9 darabhoz
~500 g blundeltészta (vagy bolti leveles), 250 g eper, 2 ek cukor, 1 vanília kikapart magjai, 1 ek keményítő, 5 ek víz
+ tojásfehérje
Az epret feldaraboljuk és egy kis lábasba rakjuk. Cukorral és a vaníliával ízesítjük. 2 evőkanálnyi vizet hozzáadunk és kis lángon összemelegítjük. Közben egy kis tálkában egy evőkanálnyi keményítőt csomómentesre keverünk 3 evőkanálnyi vízzel. Folyamatos kevergetés mellett hozzácsurgatjuk az eperhez. Félretesszük hűlni.
A blundel/leveles tésztát lisztezett deszkán vékonyra nyújtjuk. Kilenc egyenlő nagyságú téglalapra felvágjuk. Gondolatban megfelezzük a téglalapokat és az egyik oldalát bevagdossuk. A széleit tojásfehérjével lekenjük és a tésztára halmozzuk a tölteléket. A "rácsos" oldalát ráhajtjuk, ujjunkkal egy kicsit megnyomkodjuk a széleket, hogy biztosabb legyen a "ragasztás". Előmelegített 210°C-os sütőben kezdjük sütni, kb. 5 perc után a hőfokot 180-190°C-ra csökkentjük és még további 10 percig sütjük.
És, ha már vanília:
Kimaradt vaníliák keresik gazdájukat! Az árak nem változtak!
A sutisarok.blog@gmail.com címen lehet lecsapni rá:)
Frissítve: 03.23. 12:00
A sutisarok.blog@gmail.com címen lehet lecsapni rá:)
Frissítve: 03.23. 12:00
Elfogyott!
2 megjegyzés:
Gyere be hozzám van ott valami ami a Tiedé :D
(http://naploszeruseg.blogspot.com/)
Megyek :)
Megjegyzés küldése