2010. december 15., szerda

Cantuccini

Idén én is angyalkának álltam. Így lettem Csibe angyalkája. Mivel az ajándékcsomagot a posta gondjára kellett bíznom, biztosra kellett mennem. Cantuccini-t még nem ettem, sőt eddig még nem is sütöttem, így egy alap verziót próbáltam ki. Méghozzá Csibe receptje alapján. Remélem azért nagyjából hasonlított az ő verziójához :)


Cantuccini

400 g liszt, 230 g nádcukor, 150 g mandula, 60 g puha vaj, 2 tojás, 1,5 tk sütőpor, 2 tk vaníliakivonat, 1 narancs reszelt héja, csipet só

A vajat, a cukrot egy csipet sóval és a vaníliakivonattal összedolgozzuk. Hozzáadjuk a tojásokat és a reszelt narancshéjat, majd kifehéredésig verjük. Dagasztókarra váltunk és beledolgozzuk a sütőporos lisztet, illetve a mandulát. A kapott tésztából három, 4 cm vastagságú rudat sodrunk. Papírral bélelt tepsire rakjuk és 175°C-on 20-25 percig sütjük. Ha letelt a sütési idő, a rudakat kivesszük, kicsit hűlni hagyjuk. Kb. ujjnyi vastag szeleteket vágunk belőle. Ezeket aztán visszatesszük a tepsibe és addig szárítjuk, míg egy kevés színt kap.






3 megjegyzés:

Bianka írta...

Igazán jól néznek ki

Gomba írta...

Köszi :)

Csibe írta...

Nagyon finom volt! Köszönöm!
:))