2010. szeptember 18., szombat

Barackos pite

Elindítottam az Embert. Az idő meg... trutyi. Nem épp a legkedvezőbb időjárás egy bringaversenyhez, ami ráadásul 24 órás... Remélem, nem lesz esés (kéz-lábtörés), se tüdőgyuszi!
A tegnapi pizzás hajtoványok mellé sütöttem ezt a barackos pitét is. Tudom, nem éppen aktuális, amikor alma-körte-szilva szezon van, de hát mit tegyen az ember lánya, ha ez az óhaj :)


Forrás: Limara

Barackos pite

300 g liszt, 250 g porcukor, 250 g puha vaj, 5 tojás -szétválasztva, 2 ek tejföl, 1 citrom leve és reszelt héja, 1 csomag sütőpor
+ 2-3 nektarin, szeletelt mandula

A porcukrot a vajjal kihabosítjuk, majd hozzáadjuk a citrom héját, levét. A tojások sárgáját egyenként dolgozzuk bele a vajas masszába, végül jöhet a 2 evőkanálnyi tejföl. A kimért lisztet és a sütőport apránként hozzáadjuk a tésztához. A megmaradt fehérjékből kemény habot verünk, s ezzel lazítjuk a masszát. Kibélelünk sütőpapírral egy kb. 35x30-as tepsit, belesimítjuk a tésztát. A tetejét szelelt nektarinnal rakjuk ki és mandulával szórjuk meg. Előmelegített sütőben 175°C-on kb. 30 percig sütjük.

1 megjegyzés:

Zsóka írta...

Nagyon fini volt! :)
Pikk-pakk elfogyott... :D
Köszi szépen! :)
Zsókamóka