2010. szeptember 23., csütörtök

Csokis keksz

Egyszerű és nagyszerű. Nem is kell ezt tovább ragozni. Talán még annyit: az író senkinek ne vegye el a kedvét! Egy kevés tejjel és ecettel helyettesíthető a dolog. És működik!

Forrás: Moje Wypieki

Csokis keksz

225 g liszt, 200 g nádcukor, ~175 g csoki chips, 160 ml tej + 1 ek ecet (vagy 160 ml író), 55 g vaj, 55 g kakaópor, 0,5 tk só, 0,5 tk szódabikarbóna, 1 tk vaníliakivonat

A vajat megolvasztjuk, elkeverjük benne a kakaóport. Hozzáadjuk a cukrot és a vaníliakivonatot, robotgéppel eldolgozzuk, majd az íróval lazítunk rajta. (Ha nincs írónk, 160 ml tejhez egy evőkanálnyi ecetet adunk. Öt percet pihentetjük, míg csomósodni nem kezd.) A keverékhez adjuk a sót, szódabikarbónát, és apránként a lisztet. Végül belekeverjük a csoki chipset vagy az apróra vágott csokoládét.
Papírral bélelt tepsire halmozzuk a masszát, de hagyjunk helyet a gombócok között, mert könnyen összenőhetnek. 175°C-os sütőben 12 perc alatt megsütjük. Miután megsült, néhány percig hagyjuk a tepsin, majd rácson hűtsük ki.



Nincsenek megjegyzések: