2011. szeptember 10., szombat

Rigoletto

Úgy tűnhetett, hogy mostanában be sem tettem a lábam a konyhába, pedig épp ellenkezőleg, szinte ki se jöttem onnan :) Esküvőre sütögettem, többek között ez a rigoletto is oda készült.
Eredetileg párizsi krém a tölteléke, de szerintem úgy túl csokis, ezért baracklekvárral töltöttem meg. Mivel alapvetően vastag tészta, elég jól magába szívja a lekvárt, ne sajnáljuk ki belőle! 
Mint minden aprósüti ez is sokáig eláll - feltéve, ha marad belőle.



Rigoletto - kb. 45 db

225 g liszt, 150 g porcukor, 150 g puha margarin, 25 g kakaópor, 2 tojás
+ étcsokoládé, baracklekvár

A vajat a cukorral kihabosítjuk, majd egyenként hozzáadjuk a tojásokat. Végül jól elkeverjük benne a kakaóport és a lisztet. Simacsöves nyomózsákba töltjük. 4-5 cm-es babapiskóta alakú tésztacsíkokat adagolunk a papírral bélelt tepsire, majd előmelegített, 180°C-os sütőben 5-6 perc alatt kisütjük. 
A kakaós kekszeket baracklekvárral megtöltjük és legalább fél napot pihentetjük. Végül olvasztott csokoládéba mártjuk.

8 megjegyzés:

Gerdi írta...

Lehet valami nagyon csokis:-)? Nekem is van rigoletto receptem, de valami 12 tojássárgája kell bele, így soha nem sütöttem. De ez szuper recept, s olyan kis cukik!

Gomba írta...

Tankönyvi recept :) Vagyis annak a fele, szerintem elég ennyi egy átlag családnak. Ja, és a cukor mennyiségén csökkentettem. Én is így sütöttem csak elfelejtettem jelezni. :P

Barbi konyhája írta...

Ezek nagyon profin néznek ki!
Nagyon jó ötlet a baracklekvár, én sem bírom a full csokoládés dolgokat, azokhoz nagyon passzol a lekvár, főleg a baracklekvár!
Tökéletesek lettek!
:))

Csilla írta...

Nagyon szépek, formásak, imádom az ilyen sütiket. :)

Gomba írta...

Köszii :)

szaboagi írta...

És finom is volt,
mindenkinek ízlett az esküvőn :)
Köszi!

tejszínhab írta...

Óóó, de jópfák, tetszenek :)

Gomba írta...

Köszönöm :)