Úgy tűnhetett, hogy mostanában be sem tettem a lábam a konyhába, pedig épp ellenkezőleg, szinte ki se jöttem onnan :) Esküvőre sütögettem, többek között ez a rigoletto is oda készült.
Eredetileg párizsi krém a tölteléke, de szerintem úgy túl csokis, ezért baracklekvárral töltöttem meg. Mivel alapvetően vastag tészta, elég jól magába szívja a lekvárt, ne sajnáljuk ki belőle!
Mint minden aprósüti ez is sokáig eláll - feltéve, ha marad belőle.
Rigoletto - kb. 45 db
225 g liszt, 150 g porcukor, 150 g puha margarin, 25 g kakaópor, 2 tojás
+ étcsokoládé, baracklekvár
A vajat a cukorral kihabosítjuk, majd egyenként hozzáadjuk a tojásokat. Végül jól elkeverjük benne a kakaóport és a lisztet. Simacsöves nyomózsákba töltjük. 4-5 cm-es babapiskóta alakú tésztacsíkokat adagolunk a papírral bélelt tepsire, majd előmelegített, 180°C-os sütőben 5-6 perc alatt kisütjük.
A kakaós kekszeket baracklekvárral megtöltjük és legalább fél napot pihentetjük. Végül olvasztott csokoládéba mártjuk.
8 megjegyzés:
Lehet valami nagyon csokis:-)? Nekem is van rigoletto receptem, de valami 12 tojássárgája kell bele, így soha nem sütöttem. De ez szuper recept, s olyan kis cukik!
Tankönyvi recept :) Vagyis annak a fele, szerintem elég ennyi egy átlag családnak. Ja, és a cukor mennyiségén csökkentettem. Én is így sütöttem csak elfelejtettem jelezni. :P
Ezek nagyon profin néznek ki!
Nagyon jó ötlet a baracklekvár, én sem bírom a full csokoládés dolgokat, azokhoz nagyon passzol a lekvár, főleg a baracklekvár!
Tökéletesek lettek!
:))
Nagyon szépek, formásak, imádom az ilyen sütiket. :)
Köszii :)
És finom is volt,
mindenkinek ízlett az esküvőn :)
Köszi!
Óóó, de jópfák, tetszenek :)
Köszönöm :)
Megjegyzés küldése