2011. február 4., péntek

Túró guru - pohárban

Nagyon szeretem a túró rudit (az étcsokis pöttyöset, és lehetőleg az óriást :D), viszont a túró guru valahogy nem nyűgözött le. De a házi változatra nagyon kíváncsi voltam. Naná, hogy finomabb :)
 
Forrás: Flat Cat



Túró guru - 2 személyre

Túrós réteg:
250 g túró, 2 ek (vaníliás) nádcukor, 1 ek tejföl, reszelt citromhéj és citromlé ízlés szerint
Karamell réteg:
50 g nádcukor, 70 ml tejszín, csipet só
Mogyorós-csokoládé réteg:
45 g étcsokoládé, 40 g mogyoró (nem földi), 50 ml tejszín

A túrót a tejföllel, a nádcukorral összetörtjük, kevés citromlével és citromhéjjal ízesítjük. Poharakba kanalazzuk.
A karamellhez a nádcukrot és a csipet sót kis lángon melegíteni kezdjük. A nádcukor eleve sötétebb, mint a kristálycukor, ezért inkább hamarabb adjuk hozzá a tejszínt, nehogy megégjen. A tejszín miatt a karamellünk összeugrik, de ne ijedjünk meg, szépen vissza fog olvadni. Folyamatos kavarás mellett addig főzzük, míg besűrűsödik. Ha kész, a túrós réteg tetejére kanalazzuk.
A mogyorót száraz serpenyőben megpirítjuk, késsel durvára vágjuk. A tejszínt egy kis lábasba kimérjük és beletördeljük a csokoládét. Addig melegítjük, míg a csokoládé megolvad. Ezután belekeverjük a mogyorót. Végül ezzel a mogyorós- csokoládé réteggel "lezárjuk" a pohárkrémünket. Érdemes fogyasztás előtt 1-2 órára hűtőbe tenni.


2 megjegyzés:

Mézeskalács írta...

Hú, most aztán nyelek nagyokat, szuperül hangzik!:)

mellissina2 írta...

Nagyon fincsi lehet,poharas krémet szeretem.