Ezt a sütit pálmalevélként is ismerik. De szerintem a fahéjas szív jobban hangzik, még ha nem is teljesen hasonlít. Ki lett adva a feladat, hogy sütnöm kell. Nem mintha a tegnapi cookie elfogyott volna... De meg lettem nyugtatva, hogy egyszerű lesz. Hát ez tényleg az. Talán még a macskánk is elboldogulna vele. :-)
Forrás: Moje Wypieki
Fahéjas "szív"
500g leveles tészta, 1 ek fahéj, 2-3 ek porcukor, 1-2 ek (vaníliás-)nádcukor
A fahéjat, porcukrot és a nádcukrot egy tálkában összekeverem. Természetesen ízlés szerint lehet változtatni az arányokon. Egy deszkára kevés lisztet és fahéjas cukrot szórok, majd a tésztát 2-3 mm vastagságú téglalapra nyújtom, ügyelve, hogy az egyik oldala ne legyen több ~50 cm-nél. A tészta tetejét finoman megkenem tejjel. Az így rászórt fahájas cukrot kézzel enyhén bele dörzsölöm. Ennek akkor lesz haszna, amikor felvágjuk a tésztát és nem fog kiszóródni a por állagú töltelék. Ha ezzel végeztem, akkor tészta negyedét behajtom a feléig (lásd a 2. kis kép). Megismétlem a tejjel való bekenést, majd meghintem és bedörzsölöm. Újabb hajtogatás következik, ügyelve hogy középen ne érjenek össze (lásd 3. kis kép). Végül minkét oldalán elvégzem a kenést-szórást-bedörzsölést, és ujjnyi szélességűre felvágom. A felvágott "szeleteket" lapjára fordítom és tenyérrel kissé megnyomogatom. Egy tepsire sütőpapírt teszek, majd ~2cm távolságra rakom egymástól a tésztákat. ~10-15 percig sütöm 200 °C-on.
Megjegyzem jól sikerült...40perc alatt fogyott el az összes, pedig csak ketten voltunk rá.
4 megjegyzés:
Nem is lett kiadva! Csak felvetettem, mint ötletet ;)
Sütisarok!
Köszönöm itt is a vaníliát!
Örülök, hogy találkoztunk, bár azt hiszem mindketten zavarban voltunk.
Na majd legközelebb:-)))
Szívesen :)
Sziasztok!
Az első süti, amit megsütöttem az oldalról! :)
Sokat segített a kép a készítés folyamatáról!Jó ötlet volt! :)
Elkészítettem a kakaós változatát is. :)
Tényleg egyszerű és nagyon finom!
Alapból 2 adagot kell sütni, mert pikk-pakk elfogy! :))
Puszi
Zsóka
Megjegyzés küldése