2011. február 6., vasárnap

Kréker

Az egész úgy kezdődött, hogy csütörtökön bementünk a Butlers-be. Csak úgy szájat tátani, mert sajnos nem az én pénztárcámhoz igazítják az árakat. Hátul, eldugva felfedeztem Őt. A Halacskát, ami csirkének álcázza magát. A farkincája mögött van egy kis repedés, emiatt "leárazták". Nekem meg ugye megesett rajta a szívem és muszáj volt hazahoznom :D
És akkor életbe lépett a 'gombhoz a kabátot' eset. Mit lehet a Halacskába tenni? Krékert!
Megkockáztatom, hogy hamarabb elkészül, mint eldönteni, hogy egy kis sós nasira vágyunk, felöltözni, lemenni a boltba, a pénztárnál sorba állni, és hazamenni.

Forrás: Moje Wypieki


Kréker

250 g liszt, 120 g reszelt sajt (jelen esetben gouda), 75 g vaj, 1 tk só, 1 kk nádcukor,1 kk sütőpor, 125 ml hideg víz + só a szóráshoz

Az összes hozzávalót kimérjük egy nagy tállal és dagasztókaros robotgéppel összedolgozzuk. Lisztezett deszkán nagyon vékonyra kinyújtjuk, villával jó alaposan megszurkáljuk, enyhén megsózzuk és pizzavágóval felszeleteljük/apró formákkal kiszúrjuk. Sütőpapírral bélelt lemezre rakjuk és 220°C-on 5-10 percig sütjük. Akkor a legfinomabb, ha éppen elkezd pirulni a tetejük.

3 megjegyzés:

Ms. Poppy írta...

Jelentem, elkészítettem, még tegnap. Nem bírtam ellenállni neki, és nem is bántam meg, mert szuper! Ha van kedved, nézd meg nálam: http://poppykonyha.blogspot.com/2011/02/kedvenc-sossag.html#comments

Köszönöm a receptet!

Gomba írta...

De jó! Megyek megnézem! :)

Zsuci írta...

Ez nekem is tetszik. Ki fogom próbálni! Köszi! :-)