2013. március 3., vasárnap

Kakaós keksz

Egy egyszerű kekszet hoztam mára, de ennek ellenére igen nagyszerű. Az aprított dió ugyan okoz némi kellemetlenséget a szaggatásnál, de nem érdemes kihagyni belőle, mert ettől olyan finom. Sőt, megéri egyből duplázni az adagot, mert ez bizony azonnal elfogyott! :)



Kakaós keksz - 26 db

125 g liszt, 100 g hideg vaj, 50 g xilit (65 g porcukor), 50 g pirított, aprított dió, 10 g kakaópor, csipet só

Minden hozzávalót egy tálba mérünk, majd a vajat összemorzsoljuk. Gyors mozdulatokkal összegyúrjuk, majd fóliába csomagoljuk és legalább fél órára hűtőbe tesszük. 
Pihentetés után enyhén lisztezett deszkán jól átgyúrjuk, majd vékonyra kinyújtjuk. Derelyevágóval vagy kiszúróformákkal kiszaggatjuk a kekszeket, villával megszurkáljuk. Sütőpapírral bélelt tepsire tesszük és előmelegített 180°C-os sütőben kb. 10 perc alatt megsütjük. Figyeljünk rá, ne süssük túl!

6 megjegyzés:

Judit Kovács írta...

Tényleg nagyon finom, csak ajánlani tudom mindenkinek! :)
(Nekem kellett hozzá egy kevés tej, mert anélkül nem állt össze a tészta)

Gomba írta...

Ha porcukorral csináltad, akkor azért. (a több szárazanyag miatt)
Mindenesetre örülök, hogy neked is ízlett :)

Névtelen írta...

Nagyon-nagyon finom, egészen meglepődtem! Alig lehet abbahagyni :P Viszont édesítőként csak mézet tettem bele, nem ártott neki :)

Gomba írta...

Örülök, hogy neked is ízlett! :)

Fanni Farkas írta...

Uuu imádom a kekszeket, ezt is meg fogom sütni! Viszont fogalmam sincs mi az a xilit:) Ezek szerint ha porcukorral helyettesítem, akkor mehet bele egy kis tej? Köszi a választ :)

Gomba írta...

A xilit egy cukorhelyettesítő, kevesebb a kalóriatartalma a cukornál, így cukorbetegek, diétázók is fogyaszthatják.
Igen, mehet bele a tej, de apránként add hozzá, nehogy túlhígítsd.