Na,
ez a kókusztekercs semmilyen formában sem nevezhető diétásnak. :)
Persze ha nagyon akartam volna akkor átalakítottam volna (mondjuk így
sem a klasszik), de ezt K kérte, hadd egyen végre valami "normálisat"
is. Azért a végéből én is csíptem belőle. :P Néha megkívánom, pláne, ha
rendelésre készítjük a cukiban. De nincs az a pénz, amiért én ennék
belőle.... Sőt ha rám hallgatok, akkor ti se tegyétek!
Kókusztekercs - 2 rúdhoz
Massza:
300
g darált keksz, 200 ml tej, 50 g finomított zabpehely, 50 g pirított,
aprított dió, 25 g cukrozatlan kakaópor, 5 ek lekvár, rum ízlés szerint,
ill. ha szükséges, porcukor
Vajkrém:
150g puha vaj, 100 g nádcukor, 100 g kókuszreszelék, 4-5 ek kókusztej, + víz
+ kókuszreszelék a hempergetéshez
A
kókusztekercs masszájához a kekszet ledaráljuk, a diót száraz
serpenyőben megpirítjuk, majd felaprítjuk. Az összes hozzávalót egy
tálba mérjük és jól összegyúrjuk. Ízlés szerint adjuk hozzá a rumot,
ill. ha a lekvár nem elég édes, akkor egy kevés porcukrot. A begyúrt
masszát tegyük hűtőbe.
A
krémhez a cukrot mérjük egy lábasba és engedjünk rá annyi vizet,
amennyi éppen ellepi. Kis lángon főzzünk belőle cukorszirupot. A puha
vajat habosítsuk ki, majd apránként csurgassuk hozzá a szirupot. A
kókuszreszeléket késes robotgéppel finomítsuk (ez a lépés kihagyható),
majd a kókusztejjel együtt keverjük a vajhoz.
A
masszát felezzük meg, majd két sütőpapír között nyújtsuk ki kb. fél cm
vastagságú téglalappá. Kenjük le a krém felével, majd tekerjük fel.
Csomagoljuk be a sütőpapírba és tegyük hűtőszekrénybe vagy fagyasztóba. A
massza felével ugyanígy járjunk el.
Végül a kifagyott tekercseket hempergessük kókuszba és szeleteljük fel.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése