2013. január 23., szerda

Túrófelfújt

Még mindig diétás, ráadásul túrós is :) Sőt, akinek szempont külön örülhet, mert lisztmentes is. 
Ha úgy jobban szeretitek (és megtehetitek) készítsetek hozzá valami savanykásabb gyümölcsszószt. Én konkrétan meggyszószt gondoltam mellé, végül nem szöszöltem vele. 
A szuflékra/felfújtakra jellemző, hogy miután kivettük a sütőből, 2-3 perc múlva leeresztenek. Ezért ha villantós desszertnek szánjuk a család előtt, minél hamarabb tálaljuk!


Túrófelfújt - 5 db szufléformához

250 g túró, 75 g xilit (90 g nádcukor), 3 tojás szétválasztva, 25 g őrölt mandula, 1 tk keményítő, fél rúd vanília, 1-2 ek puha vaj, csipet só

A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét a xilittel (cukorral) kemény habbá verjük. Közben a túrót a tojások sárgáival, a vajjal és a vaníliával jól kikeverjük. Hozzáadjuk a mandulát és a keményítőt. (Utóbbi két hozzávalót helyettesíthetjük 30 g liszttel) Végül a kemény habot 2-3 részletben óvatosan hozzáforgatjuk. 
A masszát kivajazott szufléformákba adagoljuk. A formákat magasfalú tepsibe tesszük, majd 1-1,5 ujjnyi forróvizet öntünk a tepsi aljába. Előmelegített 175°C-os sütőben 25-30 percig sütjük. (A sütő ajtaját ne nyitogassuk!) Azonnal tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések: