2013. január 19., szombat

Korpás háztartási keksz

A napokban úgy megkívántam a túrót. Mindegy volt milyen formában, csak túró legyen.
Végül a legegyszerűbb megoldást választottam, az édes, citromos túró és a háztartási keksz kombóját. Csak épp a kekszet próbáltam meg itthon előállítani diétás verzióban, na meg persze a túró is xilittel készült.
Nem mondom, hogy életem legjobb keksze, mert natúran nincs olyan hűdejó íze, de a túróval együtt kifejezetten jól esett. Gyümölccsel is jó volt tízórainak :)
Jót tesz neki, ha egy napot állni hagyjuk.


Ötletadó

Korpás háztartási keksz - kb. 60 db

100 g fehér liszt, 50 g teljes kiőrlésű liszt, 40 g xilit (70g porcukor)75 g puha vaj, 20 g tejpor, 10 g keményítő, 50-60 ml víz, egy tojás sárgája, 1 kk szódabikarbóna, fél rúd vanília, csipet só

Minden hozzávalót összegyúrunk, majd a tésztát fóliába csomagoljuk és legalább 15-20 percre fagyasztóba tesszük. (Ha csak fehér liszttel dolgozunk, óvatosan adagoljuk a vizet, mert valószínűleg kevesebbet fog igényelni a tészta)
A pihentetett tésztát, átgyúrjuk, majd lisztezett deszkán vékonyra nyújtjuk. Derelyevágóval csinos téglalapokra felosztjuk, majd villával jól megszurkáljuk. Papírral bélelt tepsibe átpakoljuk és előmelegített, 180°C-os sütőben 10-12 percig sütjük. 

Nincsenek megjegyzések: