2012. május 28., hétfő

Teljes kiőrlésű meggyes pite

Ez a süti majdnem a kukában végezte! Na, nem azért mert olyan rossz lenne... Befejeztem a fotózást, épp fordultunk a számítógéphez, hogy megnézzük nagyban is a képeket. Amikor is a drága, egyetlen Jolánunk úgy döntött, hogy a tv tetejéről rávetődik a "megterített" bútorlapomra. Mivel a bútorlap csak két széken feküdt, ahogy a macska ráugrott, leborított mindent. Repült az egész tepsi sütemény, a tej is kiborult. Szerencsére nem tört el semmi és a süti is a papíros felén landolt. Hát kár lett volna érte, mert igencsak jó lett!



A macskával azóta már kibékültünk, pedig marha mérges voltam rá! :)

Teljes kiőrlésű meggyes pite - 21x25 cm-es tepsihez

145 g puha vaj, 100 g nádcukor, 100 ml tej, 150 g teljes kiőrlésű liszt, 25 g fehér liszt, 60 g aprított mogyoró, 30 g csokilencse 1 tojás,  2 tk. vaníliakivonat, fél tk sütőpor, csipet só
+ 200 g meggy, 1 púpos ek. keményítő

A nádcukrot a tojással és a vaníliakivonattal kihabosítjuk, majd hozzáadjuk a puha vajat is. A száraz anyagokat egy tálba mérjük és alaposan összekeverjük. Két részletben hozzáadjuk a cukros masszához, végül tejjel lazítjuk. A kapott masszát eloszlatjuk egy sütőpapírral bélelt tepsiben. 
A meggyet a keményítőben megforgatjuk és a sütemény tetejére szórjuk. Előmelegített, 180°C-os sütőben 35-40 percig sütjük.



3 megjegyzés:

Anazar írta...

Azok a cicaszemek!!

Névtelen írta...

Mi is iszunk mindig mellé tejet, szerencsére az egész család imádja. Egy kis hasznos videó mindenkinek a tej világnapján http://minu.me/-youtej

Winebeershoot írta...

Igen, a cicaszemek! :) Mintha csak a Shrek-féle Csizmás Kandúr de minimum rokona lenne.