2012. május 19., szombat

Fahéjas eperpite

Sikerült ma jó áron epret vennem, ezért meg is koronáztam a napot egy pitével. Ronda lett, de finom :)


Fahéjas eperpite - 29 cm-es formához

200 g liszt, 200 g puha vaj, 150 g nádcukor, 115 darált mogyoró vagy mandula, 1 tojás, 1,5 tk fahéj, 2 kk sütőpor, 2 tk. vaníliakivonat, ~400 g eper

A mogyorót/mandulát száraz serpenyőben megpirítjuk és ledaráljuk. A nádcukrot a puha vajjal és a vaníliakivonattal kihabosítjuk, majd hozzáadjuk a szobahőmérsékletű tojást. A száraz hozzávalókat apránként belekeverjük. A piteformát kivajazzuk, a tésztát eloszlatjuk benne. Az epreket megmossuk, lecsöpögtetjük és feldaraboljuk. A pitét körberakjuk vele.
Előmelegített, 180°C-os sütőben kb. 45 percig sütjük. A pitét kihűtjük és csak utána szeleteljük.

Nincsenek megjegyzések: