2012. június 3., vasárnap

Eperfagyi

Meghoztam az idei nyár első fagyiját. :) Mamáéktól kaptunk egy csomó epret, amit egy darabig eszegettünk magában, aztán jobban láttam feldolgozni. Mivel nemrég (konkrétan két napja) ettünk epres süteményt, ezért egyből fagyiban gondolkodtam. A sütiről kép nem készült, de újra meg fogom sütni, szóval ami késik, nem múlik!
És akkor a fagyi. Semmi flancolás, csak sok-sok eper és még több zsíros tej és tejszín. Ez most tényleg nem diétás darab :)


Eperfagyi

400 ml tejszín, 300 ml zsíros tej, 3 sárgája, 75 g nádcukor, ~ 400 ml eperpüré, 1 lime leve, csipet só

A tejet, a tejszínnel és a nádcukorral felfőzzük. A tojások sárgáit egy kevés meleg tejjel elhabarjuk, majd hozzáöntjük a cukros tejhez, összefőzzük. Egy csipet sót adunk hozzá, majd jól kihűtjük.
Az epret megmossuk, feldaraboljuk és botmixerrel pürésítjük. Hozzáfacsarunk egy lime levét, majd ezt is jól behűtjük.
A tejes fagyialapot fagyigépbe öntjük, majd apránként hozzáadjuk az eperpürét is. Miután a gép kikeverte a fagyit, néhány órára mélyhűtőbe tesszük.

1 megjegyzés:

Névtelen írta...

Ezt el fogom készíteni, sok eper van még a kertben, és szerencsére UHT tejem is van itthon http://minu.me/-igazitej