2011. július 25., hétfő

Barackos-túrós rácsos

Már csak azért is megérte elvégezni a cukrász tanfolyamot, mert megtanultam vajas tésztát, blundelt készíteni. Magamtól tuti nem álltam volna neki, de most azt mondom: soha többé bolti leveles! 
Ez volt a tegnapi vacsoránk (meg a mai reggelink). Egyszerűen nincs jobb a házi vajas tésztánál, ami vaníliás-barackos túróval van töltve! Pont.




Barackos túrós táska - 12 darab

250 g túró, 2 evőkanál tejföl, 50 g nádcukor, egy evőkanál búzadara, 1 rúd vanília, reszelt citromhéj, barackbefőtt apróra vágva
+tojás a kenéshez, búzadara

A töltelék hozzávalóit összekeverjük.
A leveles tésztát lisztezett deszkán kinyújtjuk, majd kb. 10x10 cm-s négyzeteket vágunk belőle. Minden tésztadarabot a két oldalánál fogva kicsit meghúzzuk (vigyázva, hogy ne szakadjon el), majd az egyik oldalát bevagdossuk. A tészta keretét tojással lekenjük, a vágatlan rész közepét egy kevés búzadarával megszórjuk. Ráteszünk egy jó evőkanálnyi tölteléket, és a rácsos felét ráhajtjuk. A széleket kicsit megnyomkodjuk, majd papírral bélelt tepsire átrakjuk, tojással lekenjük. Sütés előtt kb. 15 percet pihentetjük, majd előmelegített, 250 °C-os sütőben kérgesedésig sütjük (kb. 15 perc). Ezután a hőfokot 200 °C-ra csökkentjük és további 25-30 percig sütjük.

Nincsenek megjegyzések: