2011. július 14., csütörtök

Csokis-meggy fagyi

Elég ütős fagyi lett, pedig még alkohol sincs benne :D Kerestem esküszöm, de a pálinkát nem találtam alkalmasnak a feladathoz. :P Egy kis konyakot vagy rumot elbírt volna, de a meggytől így is nagyon pikáns íze volt. Olyan "mon cherry-s" :)


Csokis-meggy fagyi

200 ml tejszín, 300 ml tej, 1 ek kakaópor, 80 g étcsokoládé, 80 g fruktóz (115g cukor), 3 sárgája, 200 g magozott meggy

A tej felét a tejszínnel felforraljuk. Egy hőálló tálba tesszük a kakaóport, erre öntjük a forró tejszínes keveréket, majd kézi habverővel alaposan elkeverjük. Beletördeljük a csokoládét is.
A maradék tejet a fruktózzal (cukorral) megmelegítjük. Egy kis tálkába a sárgákat elhabarjuk egy kevés meleg tejjel és apránként hozzáadjuk a cukros tejhez. Végül hozzáöntjük a csokoládés alapot és folyamatos kevergetés mellett felforraljuk az egészet. Kihűtjük és berakjuk a fagyasztóba/hűtőbe, hogy jól lehűljön a keverék. 
A meggyet kimagozzuk és botmixerrel egy kicsit összezúzzuk (nem kell pépesre, úgy a jó, ha darabos). Ezt is hűtőbe tesszük.
A lehűlt  csokis alapot fagyigépbe öntjük, majd amikor kezd összeállni a fagyi, hozzáadjuk a meggyet is. Miután elkészült, dobozba kanalazzuk és néhány órára a fagyasztóba rakjuk.

Nincsenek megjegyzések: