2011. június 11., szombat

Gyömbéres-körtés sütemény

Egy újabb gyors süti, ami ezúttal egy kicsit őszies ízvilágú lett. Finom puha és fűszeres. A gyömbérrel nem árt vigyázni, mert nyersen szinte nem is érződik. A kész süteményben azonban annál inkább :)
Muffinformában vagy akár gyümölcskenyér formában is eltudom képzelni, de akkor mindenképp duplázni kell a mennyiségeket. 



Gyömbéres-körtés sütemény 
4 db 10 cm-es formához 

75 g liszt, 50 g vaj, 50 g étcsokoládé, 50 g nádcukor, 2 ek lekvár (pl. barack), 1 tojás, negyed citrom leve, 2 kk őrölt gyömbér, 1 kk sütőpor, 1 kisebb rúd vanília
+ 1 db körte

A vajat és a csokoládét felolvasztjuk, félretesszük hűlni. A tojást a cukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk a lekvárt és a citromlevet is. Jól elkeverjük, majd hozzácsurgatjuk a vajas-csokoládét. A vanília magjait belekaparjuk a masszába és gyömbérrel ízesítjük. Apránként hozzászitáljuk a sütőporos lisztet is. Vajazott, lisztezett formákba adagoljuk, vékony körteszeletekkel díszítjük. Előmelegített, 175°C-os sütőben 20 percig sütjük.

Nincsenek megjegyzések: