Az utóbbi két hétben eléggé lefoglalt a vanília-ügy, de ma végre beizzítottam a sütőt :)
Ezekre a kis helyes kekszekre esett a választásom. Nem bántam meg, mert egyszerű, finom és gyorsan kész van!
Bátran ajánlom azoknak, akik még csak most barátkoznak a mogyoróvajjal. Önmagában számomra ehetetlen, nem is értem, mit szeretnek rajta az amerikaiak, de süteményben, édesen nagyon kellemes íze van!
Forrás: Moje Wypieki
Mogyoróvajas cookies
200 g mogyoróvaj, 180 g liszt, 150 g nádcukor, 150-200 g csokilencse, 60 g puha vaj, 2 tojás, 1 tk vanília kivonat, 1 tk szódabikarbóna
A lisztet, a szódabikarbónát és a csokilencsét egy tálban összekeverjük. Egy másik tálba kimérjük a mogyoróvajat, a cukrot és a vajat. Robotgéppel összedolgozzuk. Hozzáadjuk a vaníliakivonatot és egyenként a tojásokat. Addig keverjük, míg egynemű masszát nem kapunk. Ezután 2-3 részletben beledolgozzuk a szárazanyagokat is.
A masszából enyhén lisztezett kézzel (vagy fagyis kanál segítségével) diónyi gombócokat formázunk. Sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük, de a gombócok között hagyjunk kb. 3 cm helyet! Egy pohárral kicsit lelapogatjuk. 180°C-on 13-15 percig sütjük, majd rácsra téve hűtjük.
5 megjegyzés:
A leges legjobbkor jött ez a recept. Éppen ma nézegettem a hűtőben a bontott mogyoróvajas üveget, hogy meg kellene már csinálni. Most már meg van a méltó helye:) Köszi
Akkor hajrá ;)
Megsütöttem, nagyon nagyon finom lett. A sültebb részeinek teljesen olyan íze van, mint a mogyorós csóknak. Egyszóval nagyon bejött!
Örülök neki! Blogodon fent lesz? Kíváncsi vagyok a tiedre is :)
Igen, szerintem felteszem, mert tényleg nagyon finom keksz.
Megjegyzés küldése