2010. november 7., vasárnap

Fahéjas csillagok - Zimtsterne

Tudom, még odébb van karácsony, de nem lehet elég hamar kezdeni a készülődést! Ezeket a csillagokat próbaképp sütöttem meg fél adagból. Nagyon egyszerű, a pihentetési időt leszámítva hamar kész és mutatós is. Érdemes kisebb kiszúrót használni, úgy csinosabbak lesznek. 

Forrás: Moje Wypieki


Fahéjas csillagok - egész adag:

300 g őrölt mandula, 100 g porcukor, 50 g liszt, 2 tojásfehérje, 2 tk fahéj
Máz:
1 tojásfehérje, 100 g porcukor

A száraz hozzávalókhoz hozzáadjuk a fehérjét és összegyúrjuk. Fóliába csomagoljuk és egy órán át hűtőben pihentetjük. 
Pihentetés után a fólia között 5-6 mm vékonyra nyújtjuk, majd egy porcukrozott deszkára átemeljük. Csillag alakú kiszúróval kiszaggatjuk, sütőpapírral bélelt tepsire tesszük. 
A fehérjét és a porcukrot kézi habverővel alaposan elkeverjük, majd a fényes mázzal megkenjük az összes csillag tetejét. 150°C-os sütőben 10-15 percig sütjük. (A sütés ideje függ a csillagok méretétől! Vigyázzunk,  ne barnuljon meg a máz!)

5 megjegyzés:

Névtelen írta...

Szia, látom a recept lengyel oldalról való,.Van ismerősöd ott, mert keresek egy nagyon jópofa ostyasütőt és náluk van.Tudnál segíteni?Recept is van!!
Marika

Gomba írta...

Nincs ismerősöm sajnos, csak önszorgalomból sütögetek erről az oldalról (meg mert nagyon tetszik)

Névtelen írta...

Köszönöm, ez a fahéjas nekem is kedvencem..Marika

gesztenye írta...

Nagyon szép lett.
A hétvégén akartam én is egy másik recepttel elkészíteni, de nem sikerült, nagyon ragadt a tészta. Így korongokat készítettem belőle :-))

Gomba írta...

Láttam :) Tök jól néztek ki! Ez nem ragadt, mondjuk nem is volt benne marcipán. De nagyon jól hangzik úgy is :)