2010. augusztus 14., szombat

Tiramisu - fruktózzal

Azért a diabetikus címkét nem kapja meg a recept, de ha valakinek van ideje, kedve, maga is süthet babapiskótát fruktózzal. Például ez alapján.
A tiramisuról még annyit, hogy nem szeretem. De bízok annyira a lengyel blogban (Moje Wypieki), hogy elhiszem, finom lesz. Kóstolás majd holnap!


Tiramisu

500 g mascapone, 3 normál méretű tojás ( vagy 4 nagyon pici), 40 g fruktóz (vagy 2 ek porcukor), két (nagyobb) csészényi erős kávé, babapiskóta, kakaópor és lehetőség szerint amaretto likőr (utóbbi hiányában 1 kk vaníliakivonatot adtam hozzá)

A tojásokat szétválasztjuk. A sárgáját a fruktózzal (cukorral) és a likőrrel/vaníliakivonattal habosra keverjük. Ezután kézi habverőre váltunk és apránként belekanalazzuk a mascarpone-t. A fehérjéket kemény habbá verjük, majd óvatosan a mascarpone-s masszába forgatjuk.
A babapiskótákat éppen csak belemártjuk a kávéba, majd szorosan kibélelünk vele egy tálat. A piskótákra teszünk egy adag krémet, majd tovább rétegezzük. A tetejét kakaóporral szórjuk meg.
Végül hűtőbe rakjuk egy éjszakára.

Nincsenek megjegyzések: