2012. június 20., szerda

Tarka cseresznyés pite

Kaptunk egy szatyor cseresznyét otthonról. Elszemezgetni nem bírjuk, a fagyasztóban meg nincs hely, így bekapcsoltam a sütőt...Ami a 32 fokos lakás komfortérzetét nem javítja, de muszáj volt :)
Süthettem volna nagy tepsivel is, de tartottam tőle, hogy csak ránk szárad. Nem kellett volna! Szinte azonnal elfogyott az egész ;)

Általában törekszem a lehető legkevesebb cukor használatára. Jelen esetben nekem pont elég édes, de persze édesszájúak egy picit növelhetnek a cukor mennyiségén.


Tarka cseresznyés pite - 21x25 cm-es tepsihez

100 g fehér liszt, 100 g teljes kiőrlésű liszt, 75 g puha vaj, 75 g nádcukor, 1 tojás, 1 kis doboz kefir/joghurt, 1 ek kakaópor,  2 tk vaníliakivonat, 1,5 tk sütőpor + kb. 300 g magozott cseresznye

A nádcukrot a vajjal és a vaníliakivonattal kihabosítjuk, majd hozzáadjuk a szobahőmérsékletű tojást. Elkeverjük benne a kefirt/joghurtot. Hozzákeverjük a liszteket és a sütőport. A masszát felét átszedjük egy másik tálba és egy evőkanálnyi kakaóporral alaposan elkeverjük. A tepsit sütőpapírral kibéleljük, majd a két színű masszát felváltva beleadagoljuk, végül egy kanál segítségével márványosra mintázzuk. A tetejét megszórjuk cseresznyével és előmelegített, 180°C-os sütőben, 20-25 perc alatt megsütjük.


1 megjegyzés:

Ditta tortái írta...

Nagyon guszta,kár lett volna kihagyni 32 vagy 35 fok az már mindegy :-)