2012. június 9., szombat

Epres-rebarbarás brownie

Tök sokáig vadásztam a rebarbarára, egészen addig, míg sikerült kunyerálnom az egyik munkatársamtól. Akkor a felét azonnal fel is használtam. Méghozzá ehhez a browniehoz. Akkor fotózni se idő, se kedv nem volt, ezért most ismételni kellett :) 
Mindkét alkalommal sikerült egy leheletnyit túlsütnöm, pedig esküszöm, most direkt figyeltem rá. Az egyik pillanatban még nyers volt a közepe, a másikban meg már késő volt. Azért kétségbe nem esek, mert a múltkor másnapra szépen visszapuhult, kellően lágy és gyümölcsös lett.


Epres-rebarbarás brownie - 30 cm-es formához

150 g liszt, 175 g nádcukor, 125 g 70%-os étcsoki, 125 g vaj, 2 tojás, 1 tk sütőpor, 2 tk vaníliakivonat
+ 2-3 szál rebarbara, ~250 g eper

A csokoládét és a vajat megolvasztjuk, majd félretesszük hűlni. A tojásokat a cukorral és a vaníliakivonattal jól kihabosítjuk. Hozzákeverjük a csokoládés vajat, majd két részletben a szárazanyagokat is. Kivajazott formába öntjük és a tetejét eperrel és rebarbarával díszítjük. (A rebarbarákat felhasználás előtt hámozzuk meg!)
Előmelegített, 180°C-os sütőben 35-40 percig sütjük. A sütési idő vége felé többször is ellenőrizzük tűpróbával! Vigyázzunk, hogy ne süssük túl!

2 megjegyzés:

Emese írta...

Ez nagyon guszta. De persze sokminden más is a blogodon. Nagyon tetszik minden. :)))

Gomba írta...

Köszönöm, aranyos vagy:)