2011. augusztus 31., szerda

Zabpelyhes pite

A mai ebédhez már bemertem kapcsolni a sütőt. Sőt, amíg készült a csőben sült brokkolim, gyorsan összeütöttem ezt a reformosabb sütit. A zabpehely és a kókusz miatt szárazabb, de egy pohár tej kíséretében jó kis (laktató) uzsonna vagy vacsora lesz belőle.


Zabpelyhes pite - 22 cm formához

100 g finomított zabpehely, 100 g olvasztott vaj, 85 g nádcukor, 65 g liszt, 50 g kókuszreszelék, 2 tojás, 1 kk sütőpor, csipet só, egy marék szeder (vagy más savanykásabb gyümölcs)

A tojásokat a cukorral kihabosítjuk, majd apránként belekeverjük a száraz hozzávalókat. Belecsurgatjuk az olvasztott vajat, majd kivajazott/szilikonformába lapogatjuk a keveréket. A gyümölcsöket a tetején szétosztjuk. Végül előmelegített, 180°C-os sütőben, kb. 30 percig sütjük.

4 megjegyzés:

Anazar írta...

Csinos! Milyen az a finomított zabpehely??

Gomba írta...

A boltokban általában kétfélét lehet kapni. Az egyik "egész" szemes (sajnos a pontos megnevezését nem tudom), ez nehezebben puhul. A másik a finomított, tört verzió. Az Aldiból szoktam venni, ott a kék zacsis a finomított.

Petra írta...

Nagyon guszta a sütid. :)))

Anazar írta...

Áááá, tört! Azt ittem valamiféle 'hántolt'-finomítottra gondolsz, azért is kérdeztem rá. Itt is van egész (rolled) és zúzott (crushed) zabpehely ;-)