2011. augusztus 3., szerda

Nyuszi torta

Elég vegyesek az érzelmeim a torta iránt. Mondjuk úgy, hogy az egyik szemem sír, a másik nevet. Na, de kezdem az elején.

K bátyja kért meg, hogy süssek egy tortát a kisfia születésnapjára. Fehér nyuszit szerettek volna, kb. húsz szeletest, a többi rám volt bízva. Én persze jól megbonyolítottam az egészet azzal, hogy ülő nyulat álmodtam meg. Már csak azért is, mert leszámítva egy-két marcipános próbálkozást, még nem készítettem formatortát. Na, de egyszer el kell kezdeni. :)
Úgy másfél napos munka van ebben a nyúlban, de még így is kevés időm volt a befejezésre. Előző nap 22 tojásból sütöttem három piskótakarikát, illetve 8 tojásból főztem doboskrémet. Betöltöttem, későn este K kifaragta. Akkor leginkább egy kövér, fej nélküli medvére hasonlított, de megnyugtatott a tudat, hogy a füleket már előre elkészítettem és félreraktam száradni. Elkészült a fej is.
Másnap ötkor keltem, hogy beburkoljam a tortát. Nos, nem olyan egyszerű ám egy 30 cm magas tortát bevonni egy kb. 40 cm hosszú sodrófával. Megoldottam ügyesen, viszont a hülye alak miatt nagyon nehezen boldogultam a szélekkel. Itt-ott ki is repedezett, amit egy kis utómunkával eltüntettem, de azért én csak láttam...
A fejét külön burkoltam, majd mindent bekészítettem. Egy óra utazás után, a célállomáson összeraktam. 
Csúnyácska lett, de az enyém. És még a gyereket is lekötötte - úgy 3 percre :) 


Ui: van neki karja is, csak a táblácska félig eltakarja. Szóval nem olyan debil, mint amilyennek látszik :D

4 megjegyzés:

Anazar írta...

De jó pufók nyuszó!

Petra írta...

Szerintem édes! :))))

Gomba írta...

Köszönöm :)

Katucikonyha, írta...

Szerintem is cuki, nevessen csak mindkét szemed!