2012. április 2., hétfő

Narancsos répamuffin

Tekintettel a közelgő nyuszi-ünnepre (húsvétra), újra bepróbálkoztam a répával. Az első helyen még mindig ez a kis cukiság áll, de azért ez is elég jól megállja a helyét vendégvárónak vagy uzsinak a húsvéti (vagy nem) kirándulásokon. 


Forrás: GoodFood

Narancsos répamuffin - 12 db

300 g liszt (nálam a fele teljes kiőrlésű volt), 100 g nádcukor, 100 g reszelt répa, 85 olvasztott vaj, 1 tojás, 2 narancs leve és reszelt héja, 2 tk sütőpor, 2 tk fahéj, 1 tk vaníliakivonat, csokilencse (+ ha szükséges egy kevés tej)

A nádcukrot a vaníliakivonattal és a tojással kihabosítjuk, majd hozzáadjuk az olvasztott vajat és a narancslevet. Belekeverjük a lereszelt répát és a narancshéjat is. A szárazanyagokat (liszt, sütőpor, fahéj) apránként hozzáadjuk, ha szükséges a masszát egy kevés tejjel lazítjuk. Végül elkeverjük benne a csokilencsét is és muffintepsibe adagoljuk. Előmelegített 180°C-os sütőben 20-25 percig sütjük.

Nincsenek megjegyzések: