2011. november 9., szerda

Fahéjas puszedli

Végre volt egy kis időm, össze is dobtam egy gyors fahéjas puszedlit. Nagyon gyorsan elkészül, még robotgép sem kell hozzá! Jó magában eszegetni, de pohárkrém vagy cheesecake alapnak is el tudom képzelni. 
Ha meguntátok a karácsonyi mézest, süssetek fahéjas puszit! :)
Ui: Mi még frissen (ropogósan) ettük, de elvileg ugyanúgy megpuhul mint a mézes. 

Forrás: Moje Wypieki


Fahéjas puszedli

185 g teljes kiőrlésű liszt, 115 g méz, 60 g vaj, 3 tk fahéj, fél tk. sütőpor, fél tk. szódabikarbóna

A mézet és a vajat egy lábasba kimérjük, majd kis lángon felolvasztjuk őket. A többi hozzávalót kimérjük egy keverőtálba és hozzácsurgatjuk a meleg vajas keveréket. Miután a tészta összeállt, apró gombócokat készítünk belőle. A gombócokat papírral bélelt tepsire tesszük (hagyjunk 2-3 cm helyet a tészták között!), majd villával lelapogatjuk. 220°C-os sütőben kb. 8 perc alatt készre sütjük.

8 megjegyzés:

Flóra írta...

Nagyon finom lehet, jól néz ki! :)

Névtelen írta...

Nem sok a méz a liszthez képest?

Gomba írta...

nem

Katrin76 írta...

Az enyém szénné égett 8 perc alatt! :((

Gomba írta...

Valószínűleg erősebb a sütőd, mint az én sima villanysütőm.
Sajnálom :(

Katrin76 írta...

...de ha hiszed ha nem a család férfi tagjai így is összevesztek az utolsó darabokon...még így szenesen is! Úgyhogy ma este ismét ezt kell gyártanom! :DD

Gomba írta...

azért örülök, hogy nem vette el a kedved :)

Katrin76 írta...

Elsőre is szerintem a mérettel volt a baj,én picike golyókat csináltam...a recept tuti! :D