2011. október 16., vasárnap

Céklás brownie

Szeretek új dolgokat kipróbálni, még akkor is, ha K-nál kiverem vele a biztosítékot :) Most is sikerült, amikor véletlen elszóltam magam, hogy megyek céklát főzni. Ettől függetlenül fotózás után két nagy kockát azonnal betolt. Szóval nem lett olyan rossz ;)  

Forrás: GoodFood


Céklás brownie - 25x21 cm-es tepsihez

~500 g (nyers) cékla, 200 g nádcukor, 200 g étcsokoládé, 100 g vaj, 100 g liszt, 25 g kakaópor, 3 tojás, 1 tk vaníliakivonat, fél kk sütőpor, csipet só

A céklát jól megmossuk, majd annyi vizet engedünk rá, amennyi éppen ellepi. Egy csipet cukrot szórunk a vízbe, fedővel lefedjük és puhára főzzük. Ha nem szeretnénk szép rózsaszín kezeket, húzzunk gumikesztyűt. A céklát pucoljuk meg és vágjuk fel kisebb darabokra. Botmixerrel pürésítjük.
A vajat és a csokoládét egy tálkába daraboljuk és mikrohullámú sütőben megolvasztjuk. Közben a cukrot kihabosítjuk a tojással. Hozzáadjuk a vaníliakivonatot, a sót és a vajas csokoládét is. Apránként belekeverjük a céklapürét. Végül hozzászitáljuk a száraz hozzávalókat. Sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük és előmelegített, 180°C-os sütőben 50-60 percig sütjük.   

4 megjegyzés:

Barbi konyhája írta...

Már régóta készülök Brownie-t sütni, te meg már extrázod is! :) Biztos fini lett, lágy, krémesnek tűnik, ide azzal a két kockával! :D

Gomba írta...

A "sima" brownie is finom, a gyümölcsös is, a diós/mogyorós is meg ez is :D Nagyon nem foghatsz mellé, hajrá! ;)

Névtelen írta...

Mennyi cukrot tettél bele?

Gomba írta...

Jogos kérdés :) 200 g nádcukrot.
De javítottam is.