Pénteken megyünk nyaralni, ezért hűtőürítési akcióba kezdtem.
Amikor anno szilvás-fügés sütit csináltam, nekem nagyon bejött a csoki-szilva kombináció. Most is valami hasonló ízvilágot képzeltem el, de még megfejeltem egy jó adag mogyoróval is. Így gyakorlatilag alig van a tésztában liszt. És, hogy kerek legyen a történet, egy kicsit meg is fűszereztem. Elég jó lett! ;)
Szilvás-mogyorós sütemény - 6 db 10 cm-s formához
2 tojás, 110 g vaj, 120 g darált, pirított (bokor)mogyoró, 85 g nádcukor, 50 g étcsokoládé, 40 g liszt, 20 g kakaópor, csipet só, csipet sütőpor, 1 kk fahéj, 1 kk őrölt kardamom, 6-7 db szilva
A mogyorót száraz serpenyőben megpirítjuk, héjától megtisztítjuk, majd ledaráljuk. A száraz hozzávalókat egy tálban összekeverjük. A vajat a csokoládéval megolvasztjuk, majd félretesszük hűlni. A tojásokat a cukorral kihabosítjuk. Hozzácsurgatjuk a vajas-csokis keveréket, végül hozzáadjuk a száraz hozzávalókat, fűszereket. A tésztát a formákba kanalazzuk, majd szilvaszeletekkel díszítjük. Előmelegített, 180°C-os sütőben 20-25 percig sütjük.
3 megjegyzés:
El tudom képzelni, mennyire "elég jó lett"! Csodásan néz ki!
Elég jó?! Azt el is hiszem, gyönyörű már a látvány is. Az ízébe meg bele sem merek gondolni, mert rögtön hízok 2 kilót. ;D
Ó, nem olyan nagyok ezek, de legalább laktatóak :D
Megjegyzés küldése