2011. augusztus 17., szerda

Szilvás-mogyorós sütemény

Pénteken megyünk nyaralni, ezért hűtőürítési akcióba kezdtem. 
Amikor anno szilvás-fügés sütit csináltam, nekem nagyon bejött a csoki-szilva kombináció. Most is valami hasonló ízvilágot képzeltem el, de még megfejeltem egy jó adag mogyoróval is. Így gyakorlatilag alig van a tésztában liszt. És, hogy kerek legyen a történet, egy kicsit meg is fűszereztem. Elég jó lett! ;)



Szilvás-mogyorós sütemény - 6 db 10 cm-s formához

2 tojás, 110 g vaj, 120 g darált, pirított (bokor)mogyoró, 85 g nádcukor, 50 g étcsokoládé, 40 g liszt, 20 g kakaópor, csipet só, csipet sütőpor, 1 kk fahéj, 1 kk őrölt kardamom, 6-7 db szilva

A mogyorót száraz serpenyőben megpirítjuk, héjától megtisztítjuk, majd ledaráljuk. A száraz hozzávalókat egy tálban összekeverjük. A vajat a csokoládéval megolvasztjuk, majd félretesszük hűlni. A tojásokat a cukorral kihabosítjuk. Hozzácsurgatjuk a vajas-csokis keveréket, végül hozzáadjuk a száraz hozzávalókat, fűszereket. A tésztát a formákba kanalazzuk, majd szilvaszeletekkel díszítjük. Előmelegített, 180°C-os sütőben 20-25 percig sütjük.

3 megjegyzés:

Gerdi írta...

El tudom képzelni, mennyire "elég jó lett"! Csodásan néz ki!

Petra írta...

Elég jó?! Azt el is hiszem, gyönyörű már a látvány is. Az ízébe meg bele sem merek gondolni, mert rögtön hízok 2 kilót. ;D

Gomba írta...

Ó, nem olyan nagyok ezek, de legalább laktatóak :D