2010. április 29., csütörtök

Knoppers házilag

Megint a lengyel blogról hoztam egy receptet, a boltokban kapható Knoppers nápolyi házi változatát. Az eredeti teljes kiőrlésű ostyával készül, de én csak hagyományosat használtam. Járna rá még egy csokiréteg is, de nem bajlódtam vele, már csak azért sem, mert így is jócskán kalóriadús :)
A lengyel változat 'cup'-okkal számol, amivel még mindig nem vagyok kibékülve. Majd talán, ha sikerül beszerezni mérőcsészéket...

Knoppers házilag

Tejes töltelék:
60 ml tej, 55 g cukor, 175 g puha vaj, 130 g tejpor (nem azonos a kávékrémporral!)
Mogyorós töltelék:
100 g vaj, 160 g Nutella, 1 ek cukrozatlan kakaópor, 100 g tört pirított mogyoró (nem földimogyoró)
+ egy csomag ostyalap (6 darabos)
igény szerint étcsokoládé a bevonáshoz

A tejet és a cukrot kis lángon felfőzzük. A puha vajat robotgéppel habosra keverjük, majd kanalanként hozzáadjuk a már kihűlt cukros tejet. Végül apránként hozzáadjuk a tejport. (140 g tejport raktam bele, de szerintem elég lesz 130 is)
A mogyorós töltelékhez a vajat felhabosítjuk, és kanalanként hozzáadjuk a Nutellát. Elkeverünk benne egy evőkanál jó minőségű kakaóport, majd az apróra vágott mogyorót. Nekem csak 70 grammnyi maradék mogyoróm volt, ezért az egyik ostyalap 1/3-át morzsoltam bele a krémbe.
Ezután már csak be kell tölteni a lapokat. Egy réteg ostya, egy réteg mogyorós krém, egy réteg ostya, egy réteg tejes krém, és végül az ostya.
Egy éjszakára hűtőbe rakjuk, de tegyünk rá egy kis nehezéket. Pihentetés után szépen lehet szeletelni.





2 megjegyzés:

Nelli írta...

Nagyon finomnak néz ki.:-)

Névtelen írta...

Simi írta

Én fehér krémet még feldobtam egy kis kókuszszal így olyan lett mint a raffaelló.