2013. július 13., szombat

Kardamomos barackszelet

Barackszelet...jó kis nyelvtörő, mi? Mindenesetre jó kis süti ez, majd meglátjátok!
Régen nagynéném sütött egy kakaós-barackos sütit, amire talán még tojáshabot is tett. Na, azt tökre szerettem, mondjuk, a tojáshabot pont nem. Szóval ez volt a kiindulópont, de persze csavartam rajta egy picit. A tésztába őrölt mandulát tettem és egy kevés kardamomot. Fincsi! :)



Kardamomos barackszelet - 25x30 cm

200 g liszt, 100 g őrölt mandula, 200 ml tej, 150 g xilit (150-175 g cukor), 50 g olvasztott vaj, 25 g kakaópor, 2 tojás, 10 g sütőpor, 1 púpos kk őrölt kardamom
+ kb. 600 g sárgabarack

A tojásokat kihabosítjuk a xilittel, majd hozzácsurgatjuk az olvasztott vajat. Egy tálba kimérjük az összes szárazanyagot (liszt, mandula, kakaópor, sütőpor, kardamom), jól összekeverjük, majd apránként a tojásos masszához adagoljuk, a tejjel pedig lazítjuk. 
Sütőpapírral bélelt tepsibe egyenletesen szétoszlatjuk a masszát, majd a felezett barackokkal (bőrös felükkel felfelé) kirakjuk. Érdemes egyforma méretű barackokat választani, így szép mutatós lesz a sütemény, ráadásul egyforma méretű kockákat is tudunk majd vágni belőle. 
Előmelegített, 180°C-os sütőben, 30-35 percig sütjük.

2 megjegyzés:

Dina írta...

Hú, de fincsi lehet! :) Nagyon jól néz ki!

Névtelen írta...

Nekünk nagyon bejön, már kétszer megsütöttem.