Tegnap megszületett a sós krokodil testvére. Méghozzá mákos változatban. A fogyásból ítélve, az édes változat is működik.
Ami engem illet, nem vagyok szoros barátságban a mákkal...Ezért a tölteléket anya készítette. Az arányokról ugyan meginterjúvoltam, de "érzésre" készült. Azért úgy nagyjából:
Mákos töltelék
kb. 3 dl tej, 250 g cukrozatlan darált mák, méz ízlés szerint, 1 tasak vaníliás cukor, reszelt citromhéj, egy kevés búzadara.
A tejet a vaníliás cukorral felfőzzük. Ha kész, elzárjuk a gázt és hozzáadjuk a búzadarával elkevert mákot. Mézzel ízesítjük és reszelünk bele egy kevés citromhéjat. A tölteléket hűlni hagyjuk, majd ezzel béleljük a krokodil gyomrát.
A krokodil receptje csak annyiban tér el a sós változattól, hogy 2 púpos evőkanálnyi nádcukrot tettem bele.
Ami engem illet, nem vagyok szoros barátságban a mákkal...Ezért a tölteléket anya készítette. Az arányokról ugyan meginterjúvoltam, de "érzésre" készült. Azért úgy nagyjából:
Mákos töltelék
kb. 3 dl tej, 250 g cukrozatlan darált mák, méz ízlés szerint, 1 tasak vaníliás cukor, reszelt citromhéj, egy kevés búzadara.
A tejet a vaníliás cukorral felfőzzük. Ha kész, elzárjuk a gázt és hozzáadjuk a búzadarával elkevert mákot. Mézzel ízesítjük és reszelünk bele egy kevés citromhéjat. A tölteléket hűlni hagyjuk, majd ezzel béleljük a krokodil gyomrát.
A krokodil receptje csak annyiban tér el a sós változattól, hogy 2 púpos evőkanálnyi nádcukrot tettem bele.
3 megjegyzés:
Nagyon bájos!
Már amennyire bájos lehet egy dagi krokodil :) De köszönöm!
Amolyan mesefigura, mosolyogva napozik a tepsiben ;-)
Megjegyzés küldése