2011. február 23., szerda

Bagolykeksz

Újabban a baglyokra bukok. Minden egy párnával kezdődött, azóta volt már torta, most pedig a keksz. Szerintem vicces :)





Bagolykeksz

425 g liszt, 200 g puha vaj, 70 g porcukor, 80 ml méz, 1,5-2 ek kakaópor, 1 tojás, 2 tk vaníliakivonat, csipet só
+ olvasztott csokoládé, 30 db mini Smarties, 15 db kesudió

A vajat a porcukorral és a mézzel jól kihabosítjuk. Hozzáadhatjuk a vaníliakivonatot, a szobahőmérsékletű (!) tojást és a csipet sót. Ezután apránként beleszitáljuk a lisztet. Végül az egészet kézzel átgyúrjuk és 280-300 grammnyi tésztát levágunk, félretesszük. A többihez hozzágyúrjuk a kakaóport. Lisztezett deszkán a natúr tésztából 25-30 cm-es hengert formázunk. A kakaós részt kb. 8-10 mm vastagra nyújtjuk, majd ezzel becsomagoljuk a natúr színű hengert. (Én itt egy kicsit elmértem magam, volt egy kis leeső részem, de azt levágtam és úgy sütöttem ki.) Nem kell tökéletes henger alakúnak lennie, az a jó, ha talpa van. Fóliába csomagoljuk és 30 percre mélyhűtőbe tesszük. 
A pihentetés után vékony (kb. 5-7 mm) szeleteket vágunk. 2-2 szeletet összefordítunk, és mindegyik aljába egy kesudiót szúrunk. Az éleket egy kicsit összedolgozzuk, nehogy később eltörjenek. 180°C-on 12-15 percig sütjük, majd rácsra téve kihűtjük. 
A díszítéshez egy kevés csokoládét olvasztunk, amit egy pici olajjal hígíthatunk. Ezzel ragasztjuk fel a szemeket, illetve díszíthetjük a baglyok pofiját.

7 megjegyzés:

Anya írta...

Nagyon cukik!

Gomba írta...

Szerintem is :)

Orsi írta...

Uh ez nagyon jó! A múltkor valahol oroszlán cookiekat láttam:)))annyira jóóók ezek a sütik.

Gomba írta...

Köszi :)

Gesztenye receptjei írta...

Húú, de ügyes:-))

Mézeskalács írta...

Haláliak! A gyerekeim meg lennének veszve értük:)

Gomba írta...

Akkor tessék megcsinálni. Akár együtt is :)